Suomi 100 v. 2018

Avaustekstini Lähteentien Pirtin videosarjaan 2017:

TERVEHDYKSEMME TEILLE MAAPALLOMME KANSSAKULKIJAT

Tämä vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi.  Talo, jossa olemme ,  on Lähteentien Pirtti Rovaniemellä Suomessa.  Meitä on täällä iso joukko vanhempia ihmisiä ja tulemme tänne innolla joka tiistai laulamaan.  Täysikuu on symbolimme tänä vuonna.  Tänään on 12. tammikuuta ja on vuoden ensimmäinen täysikuu.

Meillä on huoli lapsista ja nuorista ja heidän tulevaisuudestaan.  Ovathan he tulevaisuuden vastuunkantajia.  Kun aloitin koulunkäyntini v. 1950, maapallon asukasmäärä oli n. 2,5 miljardia henkeä.  Nyt väkiluku on n, 7,5 miljardia.

Meillä kaikilla maan asukkailla on yhteinen kumppani Kuu.  Täysikuun kasvot on kaikille tutut.  Toivomme ja pyydämme, että edes täydenkuun aikana yhdistäisimme hyvät ajatuksemme ja tekomme lasten ja nuorten hyväksi.  Jokaisen lapsen pitää voida luottaa aikuiseen ja hänellä pitää olla oikeus hyvään ja turvalliseen elämään.

Maan päällä näemme vain pienen osan kotiplaneetastamme Telluksesta.  Uutiset, kuvat ja tekstit viestivät vaikeista ja järkyttävistä asioista ja sodista eri puolilla maapalloa.  Pieniltä lapsilta riistetään lapsuus ja tuhotaan heidän kotinsa ja tulevaisuutensa.

Meillä Suomessakin on ollut raskaat ajat sotineen.  Vaikeuksia on ollut, mutta niistä on selvitty.  Luonto tuo elämään jo monia vaikeuksia kuten maanjäristyksiä, tulivuorten purkauksia ja hirmumyrskyjä.  Siksi sotien pitää loppua. Elämme 2000-lukua.  Kohdelkaamme toisiamme siten, kuin toivoisimme toisten kohtelevan meitä ja läheisiämme.

Tänä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna julkaisemme jokaisena täydenkuun päivänä pienen videon You Tubessa.  Videolla näytämme välähdyksiä kotiseutumme historiasta sekä näkymiä tämän päivän kotikaupungistamme.  Näiden lisäksi haluamme näyttää teille videon jouluaattona 24.12.2017.

Haluamme haastaa teidät Maan asukkaat, missä sitten kuljettekin, yhdessä toimimaan lastemme ja nuortemme tulevaisuuden hyväksi.  Annetaan Kuun kasvoille hymy.  Laitetaan hyvä asia kiertämään.  Lopuksi, kuten kaikkina tulevinakin kertoina, haluamme laulaa teille pienen laulun.

Tervetuloa kuuntelemaan.

12.11.2016/ Tuula Takkinen

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.02 | 15:43

Hei, Kiitos mielenkiinnosta. Veistoksia en ole myynyt. Olisin kuitenkin kysynyt, millainen veiston sivullani olisi kiinnostanut? Terveisin Tuula

...
26.02 | 10:24

Hei, onko sinulla myytävänä veistoksia?

...
07.04 | 22:28

Laitoin Eläkeläistila Potkurin Isomus-saliin Rovaniemellä pienimuotoisen kevätnäyttelyn.

...
17.09 | 23:38

Kiitos Irja terveisistä ja hyvää syksyn jatkoa ja taiteen tekemisen iloa.
Terveisin Tuula Takkinen

...
Tykkäät tästä sivusta