Helsingin taideyhdistys ry:n jäsenen nettinäyttely

Hei,

Minulla on toukokuun 2015 ajan nettinäyttely Helsingin taideyhdistys ry:n jäsenenä  yhdistyksen nettisivuilla: Helsingin taideyhdistys ry Nettinäyttely.

Olen harrastanut öljyvärimaalausta reilut 20 vuotta.  Tähän kuvakoosteeseen valitsin eri tavalla toteuttamiani maalauksia ja kerron lyhyesti, mikä milläkin maalauksella on ollut haasteena.  Ihminen on aina ollut minulle mielenkiintoisin aihe, vaikka tietenkin on paljon muitakin aiheita tullut tehtyä.

Naisen muotokuva Lila huivi! 2004. Kun malttaa käyttää maalauksessa laseeraus-tekniikkaa, saa aikaan syviä ja vahvoja väreja. Hidastahan se on, kun kasvatetaan värien voimaa kerros kerrokselta ja kerrosten on annettava kuivua ennen seuraavan kerroksen maalaamista.
"Vuonon vartijat" Muisto Lofooteilta 2013. Pitihän se jossakin kuvassa olla myös eläinkunnan edustajia. Nämä valkoiset linnut olivat vaikuttava näky rannalla laivan edetessä kapeaa vuonoa pitkin.
"Mietteissä" 2004. Tämän tekniikan koen haasteelliseksi ja mielenkiintoiseksi. Pellavapohja on käsitelty liivatteella kahteen kertaan. Kuivuttuaan se on ihanan rummutettava. Hahmotus maalauksesta on tehtävä hyvin kevyesti, koska korjaaminen on vaikeaa, verrattavissa akvarellimaalaukseen. Tässä tekniikassa on edettävä pikkuhiljaa ja hallitusti.
Vuonna 2011 kaaduin pahasti ja loukkasin oikean käteni. Maalaamisessa tuli sillä kadellä lähes vuoden tauko. Muutama kuukausi loukkaantumisesta tuli kuitenkin kovat paineet kokeilla, että pystyykö edes vasemmalla kädellä maalaamaan. Kyllähän se jotenkin onnistui, tein kaksi maalausta vasemmalla kädellä ja tämä on niistä ensimmäinen "Kukkaistyttö".. Kokeilu helpotti, maalaustaito ei ole kuitenkaan kokonaan menetetty. Tosin sitten tein sen vuoden aikana kuvituksen oikealla kädellä ensimmäiseen satukirjaani "Mummin Satukirja Viisi Satua". Kuvat syntyivät kohtalaisen helposti guashilla A4-kokoon.
"Valoa näkyvissä" 2002. No, tämä on niitä kuvia, kun pitää yrittää päästä jostakin vaikeasta asiasta yli. Onneksi on pensselit ja maalit.
"Juhlat voivat alkaa" 1998. Näitä töitä kutsun viivan kuljetuksiksi. Etukäteen ei voi arvata, mitä on tulossa, viivat vai lähtevät kulkemaan.
"Elämän virtaa" 2007. Käytin ensin luonnosmaisesti tushia ja annoin sen kuivua. Sitten sivelin pohjan ohuesti öljyllä ja tein lopuksi maalauksen öljyllä ohennetuilla maaleilla.
"Äidin sylissä" 1997. Tässä kuvassa oli haasteena tehdä maalaus mahdollisimman köyhällä paletilla eli olen käyttänyt siinä vain värejä valkoinen, musta ja okra sekä aavistus paynes grey-väriä.

Uusimmat kommentit

10.05 | 19:07

Hei Melinä. Voit kysyä suoraan sähköpostitse: tuula.takkinen@pp2.inet.fi. Laita taulun nimi/nimet, niin vastaan sinulle sähköpost. tark.tiedot.
Kiitos

10.05 | 18:44

Mistä teoksia saa tiedustella ostettavaksi?

01.11 | 10:44

Hienoja veistoksia, olet todella tuottelias. Hienot ovat sivusikin.